Lunch Project

Wij hebben de Busura lower basic school gekozen om te sponseren. als ‘ons project’ te kiezen.

Helaas is deze school de dupe geworden dat de lunch afgeschaft is wegens geld gebrek. Het is alleen zo hard nodig.

 

Wij zouden graag een lunch willen regelen voor de school , Laten we starten met een paar maanden wanneer er de meeste armoede heerst en dat is tijdens het regen seizoen van Juni tot Oktober. Dan is er nauwelijks werk en inkomen om de kinderen thuis genoeg te eten te geven. 

 

We willen dat dan door de plaatselijke bevolking ( moeders ) laten bereiden in Bursura. Daar boodschappen doen. En we willen Zelfs een landbouw project opzetten eten uit eigen tuin. Ze hebben een land erachter wat dus gebruikt kan worden.

 

Je kunt het bijna niet uitdrukken in woorden, hoe slecht de situatie er soms aan toe is. Je gevoel gaat op zo’n moment kris kras door elkaar heen en je beseft dat je met deze vereniging slechts een kleine bijdrage levert voor de maatschappij hier. Helaas is het niet mogelijk om alles en iedereen te helpen, maar je hart is er goed voor. Vooral als je beseft dat de bezetting in het verleden door Europese landen, zijn wonden heeft achtergelaten in het heden. Je voelt een plicht om hier te helpen en dat doen wij dan ook met heel veel passie. Alle kinderen van de Busura lower basic school eten hier natuurlijk lekker van mee, dus niet alleen onze eigen sponsor kinderen.

 

We halen nu ook overal in Nederland Nutricia voeding op en hopen dit dus te kunnen geven aan de kinderen in de slechtere periode als zoals Fortimel Protein.

 

Fortimel Protein Het kan soms lastig zijn om voldoende te eten, zeker als we ouder worden, ziek zijn of een operatie hebben ondergaan. Terwijl goede voeding juist dan extra belangrijk is. Als u via uw gewone voeding onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kunt u uw voeding aanvullen met een medische dieetvoeding, zoals Fortimel Protein. Fortimel Protein is een kant-en-klare drinkvoeding. Het levert eiwitten, energie, vezels en vitamines en mineralen om mogelijke tekorten aan te vullen. Op die manier draagt het bij aan de verbetering van uw voedingstoestand. Fortimel Protein is lactose- en glutenvrij. Bevat melk, soja. Fortimel Protein is een dieetvoeding voor medisch gebruik.

Fresubin Energy Drink div smaken is een volledige, energieverrijkte drinkvoeding met of zonder toegevoegde vezels voor patiënten met of met risico op ondervoeding. Deze medische dieetvoeding is geschikt voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van patiënten met of met risico op ziekte gerelateerde ondervoeding: pre- en postoperatief, ongewenst gewichtsverlies, kauw-, slik- en passagestoornissen, slechte voedingstoestand, patiënten met een sterk verhoogde energiebehoefte zoals bij brandwonden, colitis ulcerosa en ziekte van Crohn.

 

Fortimel Juice Style is een frisse, kant-en-klare drinkvoeding. Het levert eiwitten, energie en vitamines en mineralen om mogelijke tekorten aan te vullen. Op die manier draagt het bij aan de verbetering van uw voedingstoestand.

 

Nutridrink Juice Style is een frisse kant-en-klare drinkvoeding. Het levert eiwitten, energie, vetten en alle noodzakelijke vitamines, mineralen en spoorelementen. Nutridrink Juice Style voorziet in de specifieke voedingsbehoeften van patiënten met ziektegerelateerde ondervoeding of een risico daarop.

 

Nutricia Nutridrink Compact Fibre mokkasmaak

Dieetvoeding uitsluitend voor enteraal gebruik. Uitsluitend te gebruiken onder medisch toezicht. Geschikt als enige voedingsbron. Niet geschikt voor patiënten waarbij een vezelvrij dieet noodzakelijk is. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Met voorzichtigheid gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Mochten we medische voeding ontvangen gaat dit naar de desbetreffende ziekenhuizen.

 

Medische voeding bevat voedingsstoffen waaronder bijvoorbeeld extra eiwitten, vetten, vitamines en mineralen die het lichaam dagelijks nodig heeft om goed te functioneren. Soms zijn bestanddelen uit voeding de oorzaak van ziekte of een aandoening. Bijvoorbeeld bij een voedselallergie zoals koemelkallergie of bij een stofwisselingsziekte.

 

Diasip Dieetvoeding bij ziektegerelateerde ondervoeding bij patiënten met diabetes mellitus of hyperglycemie.

Diasip is een drinkvoeding speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van diabetespatiënten.

Diasip is een volledige, kant-en-klare drinkvoeding, in een flesje van 200ml. Het bevat specifieke koolhydraten, eiwitten en vetten, evenals een unieke vezelmix, die ervoor zorgen dat de belasting op de suikerspiegel minimaal is. Diasip is glutenvrij. Met suiker en zoetstoffen. 

 

Calogen Dieetvoeding bij aandoeningen waarbij een verhoogde energiebehoefte is. 

Calogen is een aanvullende, geconcentreerde energiebron voor patiënten die extra energie nodig hebben. Calogen is een lange keten triglyceride ( LCT) vetemulsie.

Calogen is gebruiksklaar in een flesje van 200ml.

Gebruik Calogen in overleg met uw (huis)arts of diëtist en volg hun advies op. Dosering: 3x30 ml per dag tenzij anders geadviseerd door de art of diëtist. Voor kinderen jonger dan 5 jaar kan verdunning noodzakelijk zijn. Calogen kan worden verwerkt in dranken en gerechten. Calogen is gluten- en lactosevrij.

 

Ifratin Dieetvoeding voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding, groeiachterstand, verhoogde energie- eiwitbehoefte  en/of vochtbeperking bij zuigelingen vanaf de geboorte tot een gewicht van 9 kg of tot de leeftijd van 18 mnd. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Borstvoeding is de beste voeding voor zuigelingen en dient altijd als voedingsoptie te worden overwogen. Maar soms kan de arts of diëtist bepalen dat deze voeding ontoereikend is. Baby’s die ziek zijn, hebben bijvoorbeeld niet altijd voldoende aan normale voeding. Daardoor kunnen ze het risico op een groeiachterstand of groeivertraging lopen.

Infatrini is een volledige, energierijke en kant-en-klare dieetvoeding voor zuigelingen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 18 maanden of een gewicht van 9kg. Infatrini is glutenvrij en kan gebruikt worden als fles- en sondevoeding. Bevat melk, soja, vis.

 

FortiCare  Dieetvoeding bij cachexie bij oncologische patiënten. Bij ziekte, zoals bij kanker kan het soms lastig zijn om voldoende te eten. Door de ziekte kan uw lichaam meer energie verbruiken en de eetlust kan minder worden. Terwijl goede voeding juist dan extra belangrijk is. Als u via uw gewone voeding onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan is het mogelijk dat  uw arts of diëtist een  medische voeding, zoals FortiCare adviseert. 

FortiCare is een kant-en-klare energie- en eiwitrijke, volledige drinkvoeding met toegevoegde omega-3 vetzuren en vezels. Dieetvoeding bij cachexie bij patiënten met kanker.

Gebruik FortiCare in overleg met uw (huis)arts of diëtist. Volg hun advies op. Als u geen specifieke aanwijzingen voor gebruik krijgt, kunt u het algemene gebruiksadvies volgen: als aanvulling op uw dagelijkse voeding 1-3 flesjes FortiCare per dag. FortiCare is gluten- en lactosevrij. Bevat melk, soja, vis. 

 

Cubitan Dieetvoeding bij decubitus. 

Bij langdurig zitten of bedlegerigheid kan het voorkomen dat er doorligwonden (decubitus) ontstaan. Goede voeding is dan juist extra belangrijk. Als u via uw gewone voeding onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan is het mogelijk dat uw arts of diëtist een een medische voeding, zoals Cubitan adviseert.

Cubitan is een eiwitrijke, energierijke, kant-en-klare drinkvoeding. Het levert specifieke voedingsstoffen zoals arginine, energie, vitaminen en mineralen om mogelijke voedingstekorten aan te vullen. Cubitan is glutenvrij. Bevat melk, soja.

 

Alle bijdrages zijn hiervoor welkom ovv:

lunchproject Gift

Be14 850827088783 Tnv a van der Burch o.v.v. International helps Gambia  "GIFT". Het is erg belangrijk dat enkel deze mededeling op de overschrijving wordt vermeld!

 

 Vragen? Bel of mail ons! Met zeer vriendelijke groet,

International Helps Gambia Tel.: 0032-498629079 info@campinginternational.be 

Steun je onze actie?

 

 

Lunch Project Busura Lower Basic School
Word – 103.1 KB 225 downloads